Dobrze przyprawione staropolskie warsztaty kulinarne dla rodzin w Muzeum Pałacu w Wilanowie
Rodzinne gotowanie zbliża, bawi i uczy. To czas, kiedy rodzice i dzieci mogą sprawdzić się w pracy zespołowej, kreatywności i zręczności. W wilanowskiej kuchni mogą też spróbować potraw, które dawniej trafiały na królewskie stoły, oraz poznać produkty, które dziś są zapomniane.
Zapraszamy na kulinarny cykl o przyprawach! Na każdych warsztatach poznamy inną grupę przypraw i dowiemy się o ich pochodzeniu, historii oraz wykorzystaniu dawniej i dziś. Znane i nieznane przyprawy dotkniemy, powąchamy i spróbujemy. Nauczymy się komponować je z różnymi produktami, a niektóre połączenia z pewnością nas zaskoczą! Można wziąć udział w całym cyklu albo w wybranych warsztatach. Każde kolejne spotkanie będzie rozwijało dotychczasowe umiejętności i dostarczało nowej wiedzy.
HARMONOGRAM
23 września | rozmaryn, tymianek, majeranek
20 października | imbir, gałka i kwiat muszkatołowy
17 listopada | sól
8 grudnia | cynamon, anyż, kardamon, goździk
ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej 7 lat
MIEJSCE: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
TERMINY: 23 września, 20 października, 17 listopada, 8 grudnia | godz. 10.00–12.00 i 14.00–16.00
BILETY: 50 zł – bilet zwykły, 30 zł – bilet ulgowy
BILETY można kupić:
- przez internet: www.bilety.wilanow-palac.pl
- stacjonarnie w kasie muzeum
LICZBA MIEJSC OGRANICZONA
KONTAKT:
Paulina Szulist-Płuciniczak
e-mail: pszulist[at]muzeum-wilanow.pl
tel.: 22 544 27 87
Martyna Przedpolewska
e-mail: mprzedpolewska[at]muzeum-wilanow.pl
tel.: 22 544 28 88
Wydarzenie zostało objęte patronatem Europejskiego Roku Dziedzictwa Kulturowego 2018.
Warsztaty są częścią międzynarodowego projektu „Miejsce przy królewskim stole”.
Komentarze
Zalogowani użytkownicy nie muszą wpisywać kodu bezpieczeństwa. Zarejestruj się teraz lub zaloguj się jeśli masz już konto.